مغزها برای شما بسیار مفید هستند. اگرچه انها چربی بالایی داشته اما در بیشتر اوقات حاوی چربی های سالم هستند. همچنین منبع خوبی برای فیبر و پروتئین نیز هستند. مطالعات بسیار زیادنشان داده اند که مغزها دارای خواص زیادی برای سلامتی به خصوص کاهش خطر بیماری قلبی ؛ می باشند. 


خواص مصرف مغزها :

به طور کلی مغزها منبع خوبی برای چربی، فیبر و پروتئین هستند. بیشتر چربی های موجود در مغزها امگا6 و امگا3 میباشند. اگرچه آنها حاوی چربی های اشباع نیز هستند. همچنین مغزها حاوی مواد معدنی و ویتامین هایی مانند منیزیوم و ویتامین E‌میباشند. یک متاآنالیز روی 33 مطالعه یافت کرد که رژیم های غنی از مغز ها به طور چشمگیری سبب افزایش یا کاهش وزن نمیشود. اما علی رغم اثر اندکی بر افزایش وزن، بسیاری از مطالعات نشان داده اند که مصرف مغزها با پیشگیری از بعضی بیماری های مزمن و غیرواگیر، سبب افزایش طول عمر میشوند. به طور مثال مغزها میتوانند سبب کاهش خطر فشارخون و کلسترول بالا شوند.

 

بادام :

بادام ممکن است سبب بهبود سطوح کلسترول شود.تعدادی از مطالعات کوچک یافت کرده اند که مصرف رژیم های پر از بادام سبب کاهش LDL-کلسترول(کلسترول بد) ، کلسترول تام و کلسترول اکسیده شده میشود که برای قلب مضر است. علاوه بر این بادام به عنوان جزئی از رژیم های کم کالری ممکن است به کاهش وزن و کاهش فشارخون در افراد چاق کمک کند. همچنین بادام، توانایی کاهش التهاب در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 را از خود نشان داده است.

 

پسته :

پسته یک عضو خانواده مغزهاست که به طور معمول مصرف شده و میزان فیبر بالایی دارد. مشابه با بادام، پسته نیز سبب بهبود سطوح کلسترول میشود. همچنین ممکن است سبب افزایش میزان HDL-کلسترول(کلسترول خوب) نیز شود. همچنین پسته میتواند سبب بهبود عوامل خطر دیگر برای بیماری قلبی مانند فشارخون ، وزن و ... شود. به علاوه پسته ممکن است به کاهش قند خون افزایش یافته بعد از وعده غذایی کمک کند.

گردو :

گردو بسیار محبوب بوده و یک منبع عالی برای امگا3 گیاهی است. گردو به واسطه میزان بالای امگا3،  سبب بهبود تعدادی از عوامل خطر بیماری های قلبی میشود. مطالعات بسیاری اثبات کرده اند که مصرف گردو سبب کاهش LDL-کلسترول و کلسترول تام و افزایش HDL-کلسترول میشود. همچنین گردو به بهبود فشار خون و جریان طبیعی خون در رگ ها کمک میکند. به علاوه گردو میتواند سبب کاهش التهاب نیز شود.

 

بادام هندی :

مطالعاتی بیان کرده اند که مصرف بالای بادام هندی سبب کبهبود علائم سندرم متابولیک میشود. مثلا یک مطالعه یافت کرد که در صورت مصرف 20 درصد از انرژی روزانه از بادام هندی ؛ فشار خون در افراد دارای سندرم متابولیک کاهش میابد. همچنین یک مطالعه دیگر یافت کرد که بادام هندی سبب افزایش پتانسیل آنتی اکسیدانی رژیم غذایی میشود.

 

فندق :

فندق بسیار مغذی است. مانند دیگر مغزها، فندق نیز اثر مثبت روی عوامل خطر بیماری های قلبی نشان داده است. رژیم غنی از فندق سبب کاهش کلسترول تام، LDL-کلسترول و تری گلیسیرید شده است. همچنین سبب کاهش نشانگرهای التهابی و بهبود عملکرد رگ های خونی نیز میشود.

 

بادام زمینی :

بادام زمینی اصولا جزو مغزیجات نیست و عضوی از حبوبات است اگر چه اغلب جز مغز ها به شمار رفته و دارای خواص و مواد مغذی مشابه با آنان است. یک مطالعه با حضور 120000 نفر نشان داد مصرف بالای بادام زمینی با کاهش میزان مرگ و میر به همراه بود. همچنین بادام زمینی سبب بهبود علائم خطر برای بیماری قلبی میشود.

 

ترجمه و نوشته : ناصر دهقانی

منابع :

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23595878

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26066329

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24847854

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4121755/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25730101

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2640451/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20458092

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25809855

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25074070

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12805245

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21421296

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12221048

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27807041

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/14574348

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22722891

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17536125

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16580587

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24980134

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20833992

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20357077

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21364607

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19458020

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/labs/articles/15562184/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19339404

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19880586

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16733237

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22959886

http://nutritiondata.self.com/facts/nut-and-seed-products/3116/2

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23415431

http://nutritiondata.self.com/facts/legumes-and-legume-products/4448/2

https://authoritynutrition.com/9-healthy-nuts/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17377830