به این فکر کنید که کدام غذاها برای هنگامی که دیابت دارید مفید است؟ . هدف اصلی کنترل مناسب قند خون است. با این حال این مهم است که شما غذاهایی را مصرف کنید که از مشکلات بعدی دیابت مانند بیماری های قلبی پیشگیری کند. در این جا مواد غذایی نام برده میشوند که برای هر دو نوع دیابت نوع 1 و 2 مناسب است.

 

ماهی های روغنی:

ماهی های چرب یکی از سالم ترین مواد غذایی موجود در کره زمین هستند. سالمون، ساردین، هرینگ، ماکرال و هوور از منابع عالی امگا 3 ( ایکوزا پنتانوئیک اسید و دکوزا هگزانوئیک اسید) میباشند که دارای نقش بسیار مهمی برای سلامت قلب هستند. مصرف مناسب و کافی این ماهی ها برای دیابتی هایی که در معرض خطر بیماری قلبی هستند، بسیار مهم است. ایکوزا پنتانوئیک اسید و دکوزا هگزانوئیک اسید از سلول های رگ ها محافظت کرده و سبب کاهش التهاب و بهبود عملکرد رگ ها میشود. همچنین ماهی یک منبع عالی پروتئین میباشد که باعث احساس سیری و افزایش متابولیسم شده و به کاهش وزن کمک میکند.

 

سبزیجات برگی :

سبزیجات برگی غنی از مواد مغذی بوده و دارای کالری کمی هستند. همچنین کربوهیدرات قابل جذب کمی دارد که همین سبب عدم افزایش قند خون بعد از مصرف آن ها میشود. اسفناج، کلم پیچ و دیگر سبزیجات برگی منابع خوب ویتامین ها و مواد معدنی به خصوص ویتامین C هستند که افزایش این ویتامین  سبب کاهش مارکرهای التهابی و سطح قند خون ناشتا برای دیابتی های نوع 2 و یا دارای فشارخون بالا میباشند؛ میشود. به علاوه این سبزیجات غنی از آنتی اکسیدان هایی مانند لوتئین و گزانتئین میباشند که سبب محافظت از چشم در برابر دژنراسون ماکولا و آب مروارید میشوند که از عوارض رایج دیابت میباشند.

 

دارچین:

دارچین یک ادویه خوش طعم با پتانسیل آنتی اکسیدانی بالاست. مطالعات بسیاری اثبات کرده اند که دارچین توانایی کاهش قند خون و بهبود حساسیت به انسولین را دارد.

 

تخم مرغ:

تخم مرغ دارای خواص سلامتی شگفت انگیزی است. در حقیقت یک ماده غذایی عالی برای سیر نگه داشتن شما برای ساعت های طولانی است. مصرف عادی تخم مرغ ممکن است سبب کاهش خطر بیماری قلبی در راه های مختلف شود. تخم مرغ سبب کاهش التهاب، بهبود حساسیت به انسولین، افزایش HDL ( کلسترول خوب) و تعدیل میزان LDL ( کلسترول بد)؛ میشود. همچنین تخم مرغ حاوی آنتی اکسیدان هایی مانند لوتئین و گزانتئین میباشند که سبب محافظت از چشم میشوند.

 

تخم شربتی:

تخم شربتی یک ماده غذایی خوب برای دیابتی هاست. تخم شربتی به طور عجیبی غنی از فیبر بوده و کربوهیدرات قابل هضم کمی دارد. فیبرهای ویسکوز تخم شربتی میتوانند سبب کاهش قند خون با کاهش سرعت حرکت مواد غذایی در روده شوند. تخم شربتی میتواند به دستیابی به یک وزن مناسب کمک کند زیرا به شما احساس سیری میدهد. همچنین تخم شربتی کاهش فشار خون و التهاب را نیز به همراه دارد.

 

زرد چوبه :

زرد چوبه ، پادشاه ادویه ها؛ دارای خواص قدرتمندی برای سلامتی شماست. جز فعال آن که کورکیومین میباشد،‌میتواند سبب کاهش التهاب و سطح قند خون و همچنین کاهش خطر بیماری قلبی شود. به علاوه کورکیومین  برای سلامت کلیه ها در بیماری دیابت بسیار مفید است. این موضوع به دلیل اینکه دیابت یکی از عوامل خطر اصلی بیماری های کلیوی است، اهمیت پیدا میکند. برای افزایش جذب کورکیومین زردچوبه بهتر است آن همراه پایپرین موجود در فلفل سیاه مصرف شود تا جذب آن تا 2000% افزایش پیدا کند.( 20 برابر )

 

مغز ها :

مغز ها خوشمزه و مغذی هستند. تمامی انواع مغز ها حاوی فیبر بوده و میزان کربوهیدرات قابل جذب پایینی دارند. مصرف معمول مغزها ممکن است سبب کاهش التهاب و کاهش قند خون، هموگلبین A1c و LDL کلسترول شود.

 

کلم بروکلی:

بروکلی یکی از مغذی ترین سبزیجات است. همچنین کلم بروکلی منبع غنی برای ویتامین C و منیزیوم است. مطالعات روی افراد دیابتی یافته است که بروکلی ممکن است به کاهش سطح انسولین و حفاظت سلول ها از رادیکال های آزاد کمک کند. به علاوه بروکلی منبع غنی دیگری از لوتئین و گزانتئین میباشد.

 

بذر کتان :

بذرکتان یک ماده غذایی سالم و شگفت انگیز است. قسمتی از فیبر نامحلول آن از لیگنان تشکیل شده است که میتواند سبب کاهش بیماری قلبی شده و کنترل قند خون را بهبود بخشد. بذرکتان منبع غنی از فیبرهای ویسکوز بوده که سبب بهبود سلامت روده، حساسیت به انسولین و احساس سیری میشود.

 

سرکه سیب :

سرکه سیب خواص بسیاری دارد. اگرچه از سیب تهیه شده است اما قند آن به استیک اسید تخمیر شده و کمتر از 1 گرم در هر قاشق غذاخوری آن، کربوهیدرات وجود دارد. سرکه سیب نشان داده است که میتواند سبب بهبود حساسیت به انسولین و کاهش سطح قند خون بشود.

 

توت فرنگی:

توت فرنگی یکی از غنی ترین میوه هایی است که شما میتوانید استفاده کنید. غنی از آنتی اکسیدان ها ( آنتوسیانین ) میباشد که به آن رنگ قرمز داده اند. آنتوسیانین سبب کاهش کلسترول و سطح انسولین بعد از وعده غذایی میشود.  همچنین سبب بهبود قند خون و کاهش خطر بیماری قلبی در نوع 2 دیابت میشود.

 

سیر :

سیر یک گیاه خوش طعم با خواص شگفت انگیزی است. مطالعات متعددی نشان داده اند که سیر میتواند سبب کاهش التهاب، قند خون و LDL کلسترول در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 شود. سیر برای کاهش فشار خون بسیار مؤثر است.

 

کدو حلوایی:

کدو حلوایی یکی از سالم ترین سبزیجات میباشد. مانند دیگر سبزیجات کدو حلوایی نیز غنی از آنتی اکسیدان هاست. همچنین دارای میزان بالایی از لوتئین و گزانتئین نیز میباشند که در مقابل کاتاراکت و دیگر آسیب های چشم محافظت کننده است.

 

ترجمه و نوشته : ناصر دهقانی

 

منابع :

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26170625

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21899805

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3589218/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22749176

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16634838

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19734396

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24703415

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25970149

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24079288

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23128450

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23021013

http://ajcn.nutrition.org/content/70/2/247.short

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23571649

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18287346

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20087375

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17092830

http://jn.nutrition.org/content/127/4/579.long

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17686832

https://authoritynutrition.com/16-best-foods-for-diabetics/

http://spectrum.diabetesjournals.org/content/21/3/160.full

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20071644

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16400055/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22930403

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24445038

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25875220

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22108476

http://care.diabetesjournals.org/content/37/10/2864.full

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9619120

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22537070

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8839505

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17987126

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26134388

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23684438

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25626409

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20068289

http://care.diabetesjournals.org/content/30/11/2814.long

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19013285

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21736853

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16320801

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20594781

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21715526

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22722891

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24925120

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25396407