قهوه یک نوشیدنی رایج در سراسر دنیاست که همه آن را به واسطه خاصیت محرک بودنش مصرف می کنند. قهوه حاوی کافئین است که یک محرک قوی است و حتی به عنوان مکمل در ورزشکاران استفاده می شود. در این بخش به چند اثر مصرف قهوه بر سلامت فرد اشاره می کنیم:

 

1)  افزایش انرژی

قهوه می تواند به فرد کمک کند تا کمتراحساس خستگی کرده و سبب افزایش سطح انرژی شود .این به دلیل این است که قهوه حاوی یک ماده محرک به نام کافئین است ، که در واقع  رایج ترین روانگردان مورد مصرف در جهان می باشد .پس از اینکه شما  قهوه مینوشید ، کافئین به جریان خون جذب می شودکه آن را به مغز می برد.در مغز، کافئین ؛ مهار کننده انتقال دهنده عصبی به آدنوزین را مهار می کند .وقتی که اتفاق می افتد، میزان انتقال دهنده های عصبی دیگر مانند دوپامین و نوراپی نفرین در واقع افزایش می یابد و منجر به  افزایش فعالیت  سلول های عصبی می شود .بسیاری از آزمایشات کنترل شده در انسان نشان می دهد که قهوه  جنبه های مختلف عملکرد مغز را  بهبود می بخشد که این شامل حافظه، خلق و خوی، هوشیاری، سطح انرژی، زمان واکنش و عملکرد کلی شناختی است .

 

2) کمک به چربی سوزی

کافئین یکی از معدود مواد طبیعی است که اثر آن برای کمک به سوزاندن چربی ثابت شده است.مطالعات متعدد نشان داده که کافئین می تواند میزان سوخت و ساز را 3-11٪  افزایش دهد.مطالعات دیگر نشان می دهد که کافئین به طور خاص می تواند به افزایش سوزاندن چربی، به اندازه 10٪ در افراد چاق و 29 درصد در افراد لاغر کمک کند.با این حال، ممکن است که این اثرات در مصرف کنندگان قهوه در بلند مدت ایجاد شود.

 

3) بهبود عملکرد فیزیکی

کافئین اپی نفرین (آدرنالین)  سطح خون را افزایش می دهد .این هورمون، برای فعالیت بدنی شدید طراحی شده است.کافئین باعث می شود سلول های چربی  چربی بدن را شکسته و  آنها را به عنوان اسیدهای چرب آزاد به خون آزاد کرده  و آنها به عنوان سوخت  در دسترس هستند.با توجه به این اثر، تعجب آور نیست که کافئین می تواند عملکرد فیزیکی را به طور متوسط11-12٪ بهبود بخشد.به این دلیل، مصرف یک فنجان قهوه غلیظ ، نیم ساعت قبل از رفتن به باشگاه ورزشی می تواند مفید باشد.

 

4) مواد مغذی :

 تنها یک فنجان قهوه حاویموارد زیر است :

ریبوفلاوین ( ویتامین B2) : 11 درصد از RDA

اسید پانتوتنیک ( B5) : 6درصد  از RDA

منگنز و پتاسیم: 3 درصد از RDA

منیزیم و نیاسین( B3) : 2 درصد از RDA

 

5)کاهش خطر دیابت نوع دو

مطالعات نشان می دهد که افرادی که قهوه بیشتری می نوشند ؛ 23-50٪  در معرض خطر کمتری برای ابتلا به دیابت هستند یک مطالعه 67٪ نشان داد .با توجه به بررسی های گسترده  در داده ها از 18 مطالعه با مجموع 457922 فرد ، هر فنجان در روز قهوه با  7٪ کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2  همراه بود.

 

6) کاهش خطر آلزایمر

مطالعات متعدد نشان داده است که مصرف کنندگان قهوه با کاهش خطر 65 درصدی ابتلا به آلزایمر همراه بوده اند.

 

7) کاهش خطر پارکینسون

در مطالعات انجام شده، مصرف کنندگان قهوه در معرض خطر بسیار پایین تر از  بیماری پارکینسون در حال توسعه، با کاهش خطر  32-60٪ بودند .در این مورد، به نظر می رسد کافئین  باعث چنین اثری می شود. قهوه بدون کافئین  تاثیری بر کاهش خطر پارکینسون ندارد.

 

8) محافظت از کبد

به نظر می رسد که قهوه ممکن است کبد را در برابر سیروز محافظت می کند. افرادی که 4 فنجان یا بیشتر در هر روز قهوه می نوشند تا 80٪ در خطر پایین تری قرار دارند.

 

9) جلوگیری از افسردگی

در یک مطالعه منتشر شده در دانشگاه هاروارد در سال 2011 ، بیان شد که زنانی که 4 فنجان یا بیشتر در روز قهوه می نوشند 20٪ در خطر پایین تری از ابتلا به افسردگی قرار دارند. مطالعه دیگری با 208424 فرد ؛ به این نتیجه رسید که کسانی که 4 فنجان یا بیشتر در روز قهوه می نوشند به احتمال 53 درصد کمتر به خودکشی اقدام می کنند .

 

10) جلوگیری از برخی سرطان ها

مطالعات نشان می دهد که مصرف کنندگان قهوه  تا 40٪ در خطر پایین تر ابتلا به  سرطان کبد قرار دارند .یک مطالعه با 489،706 فرد ؛ به این نتیجه رسید  که کسانی که 4-5 فنجان قهوه در روز می نوشند  15 درصد کمتر به سرطان روده بزرگ مبتلا می شوند.

 

ترجمه و نوشته : ناصر دهقانی

 

منبع : https://authoritynutrition.com/top-13-evidence-based-health-benefits-of-coffee/