سیب ها خوشمزه، مغذی و خوش مصرف هستند. مطالعات نشان داده اند که سیب ها دارای خواص سلامتی بسیاری هستند. سیب دارای کربوهیدرات هایی است که بر سطح قند خون تاثیر میگذارد. با این حال کربوهیدرات های یافت شده در سیب به طور متفاوتی با شکر یافت شده در هله هوله ها یافت میشوند. این مبحث نحوه تاثیر سیب بر سطح قند خون را بیان میکند.


سیب ها ؛ مغذی و سیر کننده :

سیب ها یکی از محبوب ترین میوه ها در جهان هستند. انها بسیار مغذی بوده و غنی از ویتامین C، فیبر و آنتی اکسیدان های متعدد هستند. به طور شگفت انگیزی میزان زیادی از مواد مغذی سیب در پوست های رنگی آن میباشد.

 

سیب و فیبر :

اگر شما دیابت دارید به این نکته توجه کنید که مصرف کربوهیدرات مهم است. در بین سه درشت مغذی کربوهیدرات، چربی و پروتئین؛ کربوهیدرات ها بیشترین تاثیر را بر سطح قند خون دارند اما مهمه انواع کربوهیدرات ها تاثیر یکسان ندارند. یک سیب متوسط 25 گرم کربوهیدرات دارد که 4/4 گرم آن فیبر است. فیبر سرعت هضم و جذب کربوهیدرات ها را کاهش میدهد که سبب میشود قند خون سریع بالا نرود. مطالعات اثر محافظت کننده فیبر بر دیابت را نشان داده اند و همچنین بسیاری از انواع فیبر ها میتوانند سبب بهبود کنترل قند خون شوند.

 

سیب و تعدیل قندخون:

سیب ها حاوی قند هستند اما بیشتر آن فروکتوز است. هنگامی که فروکتوز در میوه کامل مصرف شود تاثیر کمی بر سطح قندخون دارد. همچنین فیبر موجود در سیب سبب کند کردن هضم و جذب میشود که باعث میشود قند خون آهسته تر بالا رود. به علاوه پلی فنول های( ترکیبات گیاهی موجود در سیب) موجود در سیب سبب کاهش هضم و جذب و کاهش قند خون میشود. همچنین شاخص و بار گلیسمی سیب پایین است.

 

سیب و کاهش مقاومت به انسولین:

ما دو نوع دیابت داریم. اگر شما مبتلا به دیابت نوع یک هستید به این معنی است که پانکراس شما انسولین تولید نمیکند ولی اگر مبتلا به نوع 2 هستید به این معنی است که بدن شما انسولین تولید میکند اما به مقدار کافی قند خون را نمیتواند به سلول ها برساند و سلول ها به انسولین مقاومت پیدا کرده اند. مصرف سیب در حد معمول ممکن است سبب کاهش این مقاومت به انسولین شود که سطح پایین تر قند خون را به ارمغان دارد. این به این دلیل است که پلی فنول های موجود در پوست سیب سبب تحریک پانکراس به تولید انسولین و کمک به سلول ها در برداشت قند خون میشود.

 

آنتی اکسیدان های سیب و کاهش خطر دیابت:

مطالعات متعددی یافت کرده اند که مصرف سیب با کاهش خطر دیابت همراه هست. دلایل متعددی دارد که سیب باعث پیشگیری از دیابت میشود اما حضور آنتی اکسیدان ها نقش موثری دارد. در اینجا چند آنتی اکسیدان را معرفی میکنیم:

کوئرستین: کاهش سرعت هضم کربوهیدرات و کمک به پیشگیری از افزایش قند خون به اوج خود.

اسید کلروژنیک: کمک به استفاده مؤثر از قند خون

فلوریزین : کاهش سرعت جذب قند و کاهش سطح قند خون .

غلظت بیشتر این آنتی اکسیدان ها در سیب های شیرین و قرمز یافت شده است.

 

مصرف سیب در دیابتی ها:

سیب ها یکی از بهترین میوه هایی است که افراد دیابتی میتوانند مصرف کنند. میوه ها و سبزیجات غنی از مواد مغذی مانند ویتامین ها، مواد معدنی، فیبر و آنتی اکسیدان ها هستند. به علاوه رژیم های غنی از میوه و سبزیجات با کاهش خطر بیماری های مزمن مانند بیماری قلبی و سرطان مرتبط است.

 

چگونه مصرف کنیم:

در اینجا توصیه هایی برای مصرف صحیح سیب به خصوص در دیابتی ها بیان میشود.

کامل مصرف کنیم: برای بهره بردن کامل از خواص سیب آن را کامل به همراه پوست مصرف کنید. قسمت اعظم خواص سیب در پوست آن است.

پرهیز از مصرف آب سیب : آب میوه ها به اندازه خود میوه ها خواصی نداشته و همچنین با مصرف آب میوه ها خود را از مصرف فیبر محروم کرده و همچنین قند بالاتری هم دارد.

افزایش دفعات مصرف میوه: میزان مصرف میوه خود را در تمام روز توزیع کرده تا ثبات سطح قند خون را حفظ کنید.

البته نظر شخصی مترجم این است که رژیم غذایی شما مستقیما باید زیر نظر متخصص تغذیه ( نه پزشکان) خود باشد و از جا به جا کردن واحد ها و غذا ها در طول روز خودداری کنید تا میزان کربوهیدرات شما به هم نخورد. رعایت رژیم متخصص تغذیه بر تمامی توصیه ها اولویت دارد.

 

ترجمه و نوشته : ناصر دهقانی


منبع :

http://nutritiondata.self.com/facts/fruits-and-fruit-juices/1809/2

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC442131/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/7498104

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1663443

http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1753-4887.2009.00189.x/full

http://ajcn.nutrition.org/content/88/5/1419

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2871121/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2584181/#!po=7.14286

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2797383/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1569855/#!po=3.57143

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4852413/

http://advances.nutrition.org/content/2/5/408.full

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16192263

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3085798/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23416115

http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/jsfa.1264/abstract

http://care.diabetesjournals.org/content/37/Supplement_1/S120.full

http://europepmc.org/abstract/MED/12076551

http://jn.nutrition.org/content/136/10/2588.short

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2453647/